Som medlem i SAHF får du föreningens medlemsblad i brevlådan ca fyra gånger per år. Du håller dig up to date med vad som sker i såväl den nationella som internationella arabvärlden och får förstahandsinformation om de evenemang som anordnas runt om i riket.

Du har möjlighet att ställa ut din arabhäst och vara delaktig i de aktiviteter som görs. Vi arbetar med att ordna utbildning samt diskussionsmöten där du som medlem också har ett lägre pris på ditt deltagande.

Nytt är också att du kan köpa gåvomedlemsskap för 200.-för innevarande året (att ge bort till en kund i samband med att du säljer en häst t.ex, eller födelsedags present ?), samt återinförandet av Livstids medlemsskap för 10.000:-

Årsavgift 2012 - 400.- för medlemmar med Svensk adress, samt 500,- för medlemmar med utländs adress.

Vill du bli medlem kan du klicka dig vidare till vår sida om medlemsanmälan, där du får mer info! Hjärtligt välkommen som medlem i vår förening! 

 

SAHF - Svenska Arabhästföreningen
Gull-Britt Söderberg
Rörwall Pl 158
S-454 91 BRASTAD
tel & fax 0523-403 18

pg 67 91 37-0

kansli@sahf.se

Tider då SAHFs Kansli är öppet:
tisdag 18.00-21.00 och ons.14.00-18.00

 

Arabhäst Registratur (ARAB) AB
Dockplatsen 1
211 19 Malmö
tel.040-306480 
fax. 040-306481

pg: 498 26 55-5

registraturen@arab.se

Telefontider på ARAB: 
mån-tors 10.00-12.00 fred 13-15.

 

Svenska Arabhästföreningen, SAHF, bildades den 20:e november 1964 när 23 personer samlades på Svaneholms Slott. Föreningens förste ordförande blev greve Claes Lewenhaupt, som också är en av dem som verkade för bildandet av WAHO, World Arabian Horse Organisation. Som vice ordförande valdes Erik Philip Sørensen, sekreterare blev Erik Erlandsson och kassör Bertil Ahrenbeck.

Två år senare avhölls den första Riksutställningen och platsen var Flyinge. Stochampion blev Diara Mokka PL och hingstchampion Exelsjor PL.

 

I följande utdrag ur föreningens stadgar kan du läsa om föreningens ändamål och hur medlemskapet fungerar.

§ 1. ÄNDAMÅL
Svenska Arabhästföreningen (SAHF) är en ideell förening med ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen samt att på alla sätt främja aveln av det Arabiska Fullblodet. Häri ingår bl a ansvaret för det Svenska Registret över det Arabiska Fullblodet.

§ 2. MEDLEMSKAP
Inträde i föreningen sker genom anmälan till styrelsen eller föreningens kontor. Årsavgiften skall erläggas under januari månad och avse innevarande kalenderår. Ny medlem erlägger årsavgiften i samband med inträde i SAHF.

Stadgarna i sin helhet: Word-dokument eller PDF-fil

Styrelsens sammansättning efter årsmötet 2011

Styrelseledamöter ( flera bilder kommer så småningom)


Gustaf Uhlén , ordförande

..............................................................................


Andreas Nehm, vice ordförande

..............................................

Ann Nordén, - ECAHO representant

...............................................

Anette Mattsson - Sekreterare från Nov.2011, redaktör för tidningen SAM, samt ansvarar för Utbildningar och Seminar


...................................................................

Veronica Mann-Wernsten, webmaster


..............................................................

Åse Uddgård - Sporten


.........................................................


Nils-Arne Holmudden - ekonomi

..........................................................................................


Suppleanter

Lillemo Antonsson-Lundin, Sportcupen- tävlingsledare


....................................................


Linn Taubermann - Riksutställningen
2011

.................................


Eva Palmear -sekretareare mars - november 2011 + .Sporten

....................................


Revisor
Jan Andersson
Pia Påhlstorp
Håkan Wetterqvist, suppleant




Valberedningskommitté

Annika Lindhöjd (sammankallande)
Maria Rendahl
Minna Andersson
Veronika Miedl-Olsson , suppleant

Samtliga personer i styrelsen kan nås genom SAHF's kansli.

 

 


Ladda ner högupplöst logga. Öppnas i Illustrator eller motsvarande.
Svenska Arabhästföreningen bildades 1964, av några arabhästintresserade personer. Då togs ett initiativ av makarna Penelope & Claes Lewenhaupt på Claestorp, för att få fram en lämplig logotyp till den nystartade föreningen. De vände sig till en person i bekantskapskretsen, den då mycket unga konstfacksstuderande fröken Barbro Persson.
Barbro skissade på förslag efter förslag och till sist kom då det förslag fram som fortfarande används och som numera är mycket välkänt även utanför Sverige. Vägen fram till den slutliga logon var ändå något kantig. Den ursprungliga texten var handtextad, men ersattes med typografiska tecken av skäl som vi förmodar hade tryckteknisk bakgrund. Logon skulle ju också, för att kunna tryckas, gjutas som en blytyp. Det var bly som gällde - inte datorer.

Logons karaktär, den skickligt grafiska framtoningen (exempelvis manen) och logons lämplighet att användas i samband med modern teknik är genialisk. Datorer, kopiatorer, scannrar, fax eller vad vi nu hittar på, kan ju ofta rasera en bild - men SAHFs logo klarar det mesta av teknisk misshandel utan att förlora sin identitet. Förebilden för logon var Claestorps mycket kända Farissla och Kariba.

Vad hände sedan?
Jo, den unge konststuderanden blev klar med sin utbildning, bildade familj och bytte efternamnet till Lundberg. Barbro bor i Furuvik och undervisar i dag i konstnärliga ämnen och arbetar fortfarande med hästar som förebilder, bland annat. Det är dock inte bara araber utan alla hästraser som är föremål för hennes intressen. Detta tar sig konstnärliga uttryck, både vad gäller bild och form. Efter cirka femton år (!) från det att logon blev klar erhöll Barbro ett mindre belopp som ersättning plus den blytyp som nu sannolikt har förkommit. Något original finns tyvärr inte bevarat vad vi känner till.

Vad händer nu?
Som nämnts ovan har den 37 år gamla logon visat sig hålla den grafiska kvalitet som behövs inom modern teknik. Logon får, i positiva sammanhang, användas av medlemmar för att exempelvis visa sitt medlemskap eller att marknadsföra föreningen. Form, färg eller annan förändring av logon ska inte göras. Ej heller "ritas" ihop/kombineras med någon annan grafisk framställning. Om styrelsen kommer att ta ett beslut med annat innehåll i framtiden kommer detta att meddelas på lämpligt sätt. Undantag som exempelvis den nya klubblogon, har sanktioneras av SAHF. Logon är SAHFs egendom.

Den ovan refererade rättsuppfattningen baseras på författarens syn på vad som är hävd inom föreningen, sedan lång tid tillbaka och är inte grundat på något känt styrelsebeslut. /Ason '97

Ett bra exempel på användningsområde för logon för den enskilde medlemmen kan vara att lägga in den på sin hemsida eller tryckta alster med den kompletterande texten, "Medlem i SAHF".